Patsianta Law Office

Loading

+30 24210 36850 info@patsianta.gr
Greek English

Δικηγόροι

Δικηγόροι

Δικηγόροι
Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποτελεί, για κάθε δικηγόρο,  ένα αποτελεσματικό εργαλείο.

 
Η ευθύνη για την εφαρμογή της Σύμβασης εναπόκειται πρωτίστως στα Κράτη που δεσμεύονται από αυτή, καθώς η διαδικασία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει επικουρικό χαρακτήρα. Συνακόλουθα, επιχειρηματολογία που βασίζεται στη Σύμβαση δύναται να συμβάλει καθοριστικά, στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων, στην επιθυμητή για εσάς έκβαση υποθέσεων, οι οποίες μπορεί να εμπίπτουν σε διάφορους κλάδους δικαίου.  


Εντελώς ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί επί ζητημάτων σχετικών με τη διάρκεια δίκης, με το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαστήριο, με την ελευθερία της θρησκείας, με την ελευθερία του τύπου, με το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με το δικαίωμα στην εκπαίδευση, με την ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή,  με ιατρικά λάθη, με την κράτηση ή απέλαση προσώπων αλλοδαπής εθνικότητας, με αστυνομική βία, με τη διάρκεια και νομιμότητα προσωρινής κράτησης, με συνθήκες κράτησης, με δικαίωμα επικοινωνίας γονιών και με επιμέλεια παιδιών μετά το διαζύγιο/χωρισμό, με υιοθεσίες παιδιών, με την πατρότητα, με τη διεθνή απαγωγή παιδιών, με σύγχρονες μορφές δουλείας ή καταναγκαστικής εργασίας, με ενδοοικογενειακή βία.

 

Εθνική διαδικασία
Ενώ παραμένετε ο αποκλειστικός εντολοδόχος του πελάτη σας, η Κίρκη Πατσιαντά σας παρέχει συμβουλές για τη δυνατότητα επίκλησης επιχειρημάτων βασιζόμενων στο σύστημα της ΕΣΔΑ ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων. Σας συμβουλεύει αναφορικά με τους ισχυρισμούς που πρέπει να προβληθούν και τις νομικές οδούς που πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε εθνικό επίπεδο, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή μιας ενδεχόμενης μελλοντικής προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 


Μετά το πέρας της εθνικής διαδικασίας εξετάζει τον φάκελο της υπόθεσής σας και σας ενημερώνει για τις πιθανότητες επιτυχίας σε περίπτωση προσφυγής, υποδεικνύοντας παράλληλα την επιχειρηματολογία που πρέπει να προταθεί ενώπιον του Δικαστηρίου. 


Διαδικασία ενώπιον του ΕΔΔΑ
Η Κίρκη Πατσιαντά σας συνεπικουρεί στην προετοιμασία, κατάθεση και εξέλιξη της προσφυγής για υπόθεση εντολέα σας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ή αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ίδια τη συγκεκριμένη διαδικασία, πάντα ύστερα από συνεννόηση μαζί σας.